
مدل مفهومی تحقیق
در این تحقیق از مدل یانگ و همکاران(۲۰۱۴) استفاده شده است. وی تحقیق خود را در مورد رابطه بین تأثیر نسبتهای مالی بر عملکرد مالی(نسبت کیوتوبین)شرکتها به انجام رسانیده اند. مدل تحقیق آنها به صورت زیر می باشند:
Q-TOBIN=α+β۱NN1+ β۲NN2 + β۳NB3+β۴ NB ۴ +β۵ NB ۵+ β۶NF6+ β۷ NF ۷ +β۸ NF ۸+ β۹ NF ۹ + β۱۰ NF ۱۰+β۱۱ NF ۱۱ +β۱۲ NF ۱۲+β۱۳NS13+ β۱۴ NS ۱۴ + β۱۵ NS ۱۵+β۱۶ NS ۱۶ +β۱۷ NS ۱۷+β۱۸ NS ۱۸+ β۱۹NBS19 + β۲۰NBS20+ ε
که در آن:
Q-TOBIN :عملکرد مالی
NN1: :ﻧﺴﺒﺖ ﺟﺎری
NN2:ﻧﺴﺒﺖ آﻧﻲ
NB3: :ﻧﺴﺒﺖ ﺑﺪﻫﻲ
:NB ۴:نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام
NB ۵: :ﺗﻮان ﭘﺮداﺧﺖ ﺑﻬﺮه
NF6: :ﮔﺮدش ﺣﺴﺎبﻫﺎی درﻳﺎﻓﺘﻨﻲ
NF ۷: :ﻣﺘﻮﺳﻂ دوره ی وﺻﻮل ﻣﻄﺎﻟﺒﺎت
NF ۸: :ﮔﺮدش ﻣﻮﺟﻮدی ﻛﺎﻻ
NF ۹ :دوره ی ﮔﺮدش ﻛﺎﻻ
:NF ۱۰: :ﮔﺮدش ﻣﺠﻤﻮع داراﻳﻲ ﻫﺎ
NF ۱۱ :ﮔﺮدش داراﻳﻲ ﻫﺎی ﺛﺎﺑﺖ
NF ۱۲: :ﮔﺮدش ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ ی درﮔﺮدش
NS13: :ﺣﺎﺷﻴﻪی ﺳﻮد ﻧﺎﺧﺎﻟﺺ
NS ۱۴ :ﺣﺎﺷﻴﻪی ﺳﻮد ﻗﺒﻞ از ﻛﺴﺮ ﻣﺎﻟﻴﺎت
NS ۱۵: :ﺑﺎزده ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ
NS ۱۶ :ﺑﺎزده ی ارزش وﻳﮋه
NS ۱۷: :ﺣﺎﺷﻴﻪی ﺳﻮد ﻋﻤﻠﻴﺎﺗﻲ
NS ۱۸: :ﺣﺎﺷﻴﻪی ﺳﻮد ﺧﺎﻟﺺ
NBS19:ﻧﺴﺒﺖ ﻗﻴﻤﺖ ﺳﻬﺎم ﺑـﻪ درآﻣـﺪ
NBS20: :ﺳﻮد ﻫﺮ ﺳﻬﻢ
در این تحقیق مشابه کار یانگ و همکاران(۲۰۱۴) معادله فوقالذکر بهعنوان یک رابطه پارامتریک تعریفشده که در آن مقادیر متغیرهای مستقل و تابعی بر مبنای عملکرد تاریخی شرکتها در یک بازه ۵ ساله تعیین ۲۰β و …….و ۲β و ۱β و α بهعنوان پارامترهای مجهولی تلقی شده که با استفاده از رگرسیون خطی مرکب و تحلیل دادههای تابلویی برآورد شده اند.
فصل سوم:
روش تحقیق
مقدمه
در این فصل ابتدا در مورد روش تحقیق بحث میشود، سپس با جامعه آماری، حجم نمونه و روش اندازهگیری و همچنین ابزار جمعآوری اطلاعات آشنا شده و درنهایت پس از تشریح متغیرهای تحقیق و شیوه سنجش آنها، در مورد روش تجزیهوتحلیل اطلاعات و نحوه آزمون فرضیات بحث میشود.
روش کلی تحقیق
روش تحقیق مورداستفاده در این تحقیق از جهت هدف، روش گردآوری دادهها و استنتاج و نهایتاً طرح تحقیق بهصورت زیر بوده است:
روش تحقیق از جهت هدف: با توجه به اینکه تحقیق حاضر با بهکارگیری مدلها، روشها و نظریههای موجود در راستای تبیین و حل مسائل مبتلابه یا بهبود وضعیت در قلمرو تحقیق انجامگرفته، از جهت هدف “کاربردی “ است.
روش تحقیق از جهت روش استنتاج: با عنایت به اینکه از جامعه آماری (شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران) نمونه تصادفی انتخاب شده است، روش استنتاج در بیان مشاهدات نمونهای، “توصیفی “ و در تعمیم مشاهدات نمونهای به شرکتهای منتخب بورسی بهعنوان جامعه آماری “تحلیلی یا استقرایی “ است.