علاوه بر انتقال بخار آب به داخل وخارج مواد بسته بندی ، کنترل نفوذ پذیری این مواد نسبت به سایرگازها مانند اکسیژن و گاز کربنیک نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است . اغلب مواد غذایی تازه نیاز به تنفس دارند وبنابراین مواد بسته بندی این گونه غذاها باید امکان تنفس را از نظر تامین اکسیژن و حذف گاز کربنیک فراهم آورد . در مواقعی که مواد بسته بندی انتخاب شده نتواند به اندازه کافی گازهای تنفسی را منتقل نمایند ، از ورقه های مشبک یا سوراخدار استفاده می شود.
۲ – ۲۷ ترفیع
منظور از آمیخته بازاریابی ترفیع, مجموعه فعالیت هایی نظیر, تبلیغات, اطلاع رسانی, فروش حضوری, پیشبرد فروش و روابط عمومی است که برای دستیابی به برنامه های فروش انجام می گیرند.
۲ – ۲۷ – ۱٫ اهمیت ترفیع
عمده فعالیت های آمیخته بازاریابی مرتبط با برنامه ریزی محصول, قیمت گذاری و توزیع در درون سازمان یا بین سازمان و شرکای تجاری آن در بازار توزیع انجام می گیرد. در حالیکه فعالیت های ترفیع می تواند موجب ایجاد ارتباط مستقیم میان سازمان و مشتریان بالقوه بشود.
فعالیت های ترفیع به عنوان مجموعه ای از فعالیت های آمیخته بازاریابی سازمان, وظیفه اطلاع رسانی, تشویق گروه های مختلف بازار هدف از اهداف و فعالیت های سازمان و محصولات آن را بر عهده دارد. به تعریف ساده ترفیع فعالیتی است که یک سازمان در جهت آگاهی رسانی به ذینفعان خود به کار می گیرد خواه این اطلاع رسانی منجر به ترغیب مشتری و ایجاد ارتباط با سازمان گردد یا اینکه مشتری را به سمت رقیبان هدایت کند. گرچه اولویت های سازمان در مجموعه فعالیت های ترفیع این است که با اجرا مستمر و تکمیل این فعالیت ها بتواند در جهت آگاهی به مشتری موفق عمل کرده و مشتری را به سمت خود جذب کند. از این جهت اهمیت فعالیت های ترفیع را می توان در عدم وجود آن ها تجربه کرد. بدون این مجموعه فعالیت ها مشتریان هیچ گونه آگاهی از شرایط بازار نداشته و بدون هدف و سردرگم در بازار به برطرف کردن نیازهای خود پرداخته و این امر تنها می تواند موجب آشفتگی در بازار هدف بشود.
۲ – ۲۷ – ۲٫ روش های ترفیع
آمیخته بازاریابی ترفیع مشتمل بر مجموعه ای از شیوه هاست که پیگیری هریک از آن ما می تواند به بهبود شرایط ارتباطی با مشتری, کسب درآمد و فروش بهتر منجر شود: فروش شخصی, تبلیغات, ترفیع فروش عمومیت بخشیدن و روابط عمومی هریک به عنوان یکی از شیوه های ترفیع در ادامه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
۲ – ۲۷ – ۲ – ۱٫ فروش شخصی
منظور از فروش شخصی ارائه محصول به مشتریان بالقوه در بازار هدف توسط نمایندگی های سازمان فروش تولید کننده می باشد. در تمامی کسب و کارها به نسبت به سایر شیوه های ترفیع هزینه بیشتری در بخش فروش شخصی می شود.
۲ – ۲۷ – ۲ – ۲٫ تبلیغات
مظنور از تبلیغات, انجام هر نوع فعالیت ارتباطی رسمی با مشتریان است که از طریق کانال های ارتباطی هزینه بر به شکلی که حامی این ارتباط کامل مشخص و قابل پیگیری باشد. در حال حاضر مهمترین کانال های ارتباطی پخش تبلیغات تلویزیونی, رادیو, اینترنت می باشد.
۲ – ۲۷ – ۲ – ۳٫ ترفیع فروش
ترفیع فروش عموما به عنوان یک راه حل پشتیبان برای تبلیغات و همگام با فروش شخصی مورد استفاده قرار می گیرد. تریفیع فروش مجموعه ای از فعالیت هایی را در بر می گیرد که درجهت اطمینان خاطر مشتری پیش می رود. این فعالیت ها را می توان به شکل زیر دسته بندی کرد:
کوپن های تخفیف
دسته بندی خدمات به شکل الماسی, طلایی, نقره ای و …
ارائه مدل های نمایشی از محصول قبل از خرید
تسهیل امکان استفاده از محصول نمونه پیش از خرید محصول
فعالیت های ترفیع فروش می تواند توسط تولید کننده یا توزیع کننده محصول انجام پذیرد. هدف انجام این فعالیت ها توسط تولید کننده ترغیب بیشتر و نگه داشتن توزیع کنندگان و مشتریان نهایی محصول می باشد. در این شرایط تولید کننده نیز تمامی توزیع کنندگان در کانال توزیع را وادار می کنند که از همان شیوه های تریفع فروش خود جهت نگه داشت مشتریان استفاده کنند. در موارد تولید کننده یا کسب و کار انجام فعالیت های ترفیع را به عنوان یکی از شرایط اصلی برای همکاری با توزیع کنندگان تعریف می کند.
باید به این نکته توجه داشت که علی رغم اینکه نمی توان مرز بندی مشخصی میان تبلیغات و ترفیع فروش قائل شد اما دقت در جداسازی مجموعه فعالیت های ترفیع و تبلیغات مهم می باشد. اگر چه تمامی این فعالیت ها در تعامل با یکدیگر و در جهت ترغیب مشتری انجام می گیرند اما می توان گفت که فعالیت های ترفیع فروش عموما به عنوان ایجاد کننده بستر و تسهیل کننده فعالیت زیر بنایی برای اجرای فعالیت های تبلیغات می باشند.
۲ – ۲۷ – ۲ – ۴٫ عمومیت بخشی
عمومیت بخشی از جهاتی شبیه به تبلیغات می باشد با این تفاوت که در این وهله تلاش های ارتباطی زیادی برای ایجاد مقبولیت و جذابیت عمومی برای یک نوع خدمات یا کالا در سطوح مختلف بازار هدف باید صورت گیرد. فعالیت های عمومیت بخشی بیشتر در بخش های زیر خلاصه می شود:
تلاش برای شناساندن ویژگی های حیاتی محصول ارائه شده توسط سازمان با هر رسانه ارتباطی
تمرکز بر روی ویژگی هایی از محصول که مشتری در ازای بدست آوردن آن هزینه ای پرداخت نخواهد کرد
تولید کاتالوگ های اطلاع رسانی محصول در قالب اخبار, کتاب راهنما, برشور, برگزاری همایش, کنفرانس, مجلات, عکس, تولید انیمیش, فیلم و غیره…
۲ – ۲۷ – ۲ – ۵٫ روابط عمومی
روابط عمومی یک تلاش برنامه ریزی شده از سوی سازمان برای ایجاد انگیزه و تاثیر بر روی یک بخش و گروه خاصی از بازار هدف شرکت می باشد. مجموعه ای مشتریان, ذینفعان, آزانس های دولتی موسسات غیر انتفایی و غیره می توانند بازار هدف را برای شرکت تشکیل دهند. نکته قابل توجه در روابط عمومی این است که با توجه به تفاوت شناخت ها و نیازهای گروه های مختلف در بازارهای هدف, تلاش های متفاوتی باید توسط روابط عمومی در جهت شناساندن محصول, تفاوت ها, امکانات تفسیر کیفیت, قیمت, نام تجاری و هرآنچه که در ذهن مشتری به عنوان نکته مبهم وجود دارد صورت گیرد.
۲ – ۲۸٫ چارچوب آمیخته بازاریابی فرآورده های لبنی
چارچوب آمیخته بازاریابی در معنای عام خود مجموعه ای از پارامترهای موثر در رفتار خرید مصرف کننده را در چهار مجموعه قیمت, محصول, مکان و ترفیع تعریف می کند. رهیافت های معرفی شده از ابتدای فصل تاکنون به شکل عمومی می باشد. یکی از توانمندی های مدیران بازاریابی بکارگیری این پارامترها و به نوعی بومی سازی آن برای کاربردهای خاص کسب و کار می باشد. در این بخش با توجه به مطالب ارائه شده در بالا پارامترهای موثر در چارچوب آمیخته بازاریابی فرآورده های لبنی را بررسی خواهیم کرد. بسیاری از موارد مطرح شده در این بخش به عنوان ورودی های اصلی در تهیه پرسش نامه تحقیق و انجام تحلیل های مورد انتظار – که در فصل های بعدی به تفصیل ارائه خواهند شد – بکار رفته است.
۲ – ۲۸ – ۱٫ سیاست های قیمت گذاری
وجود عوامل زیر نقش بسزایی در انتخاب سیاست های قیمت گذاری فرآورده های لبنی پیش روی تولید کنندگان این فرآورده ها قرار داده است:
معیارهای کیفی
شیوه بسته بندی
شیوه توزیع محصول
وجود محصولات مشابه از سایر رقبای تجاری
وجود فرآورده های خانگی دست ساز
مدت زمان استفاده کم برای مشتری
محصول عمومی( جزو اقلام اساسی سبد مصرف خانواده ها)
آسیب پذیری زیاد در مقابل محیط آلوده

این مطلب را هم بخوانید :  تحقیق - بررسی تاثیر آمیخته بازاریابی بر رفتار خرید مصرف کننده محصولات لبنی در استان ...

دانلود متن کامل پایان نامه در سایت jemo.ir موجود است